luni, 7 aprilie 2008

reteta

Rulada de biscuiti cu fructe confiate
ingrediente: .biscuiti,250g .fructe confiate,150g .cacao,3linguri
.rom.1lingura .stafide,2linguri
.margarina,150g .zeama de la o lamaie .gelatina(facultativ),2foi
.rahat,250g .coaja de la o lamaie .zahar pudra,2linguri
.nuci uscate si maruntite,100g Mod de preparare : Foile de gelatina se topesc in 50ml apa calda la foc mic, se adauga rahat taiat in bucatele mici si se lasa la topit,dupa care se adauga cacao, nuca maruntita, fructele confiate,coaja de lamaie, stafidele, zeama de lamaie.Toate acestea se amesteca pana se obtine o pasta moale in care se incorporeaza margarina; se ia de pe foc si se adauga biscuitii sfaramati si se omogenizeaza bine compozitia.Se intinde o hartie pergament se umezeste cu putina apa, iar pe acest pergament se toarna compozitia si se modeleaza sub forma unui cilindru.Se pastreaza la rece timp de 12 ore dupa care se indeparteaza hartia pergament, se presara rulada cu zahar pudra si cacao.Se serveste feliata fiind un excelent desert pentru zilele de post!

Niciun comentariu: