luni, 7 aprilie 2008

SFAT UTIL

Cartoful cu pulpa fainoasa este excelent pentru supe sau piureuri; mai mult, pentru ca absoarbe putin ulei, este foarte bun prajit.

reteta

Rulada de biscuiti cu fructe confiate
ingrediente: .biscuiti,250g .fructe confiate,150g .cacao,3linguri
.rom.1lingura .stafide,2linguri
.margarina,150g .zeama de la o lamaie .gelatina(facultativ),2foi
.rahat,250g .coaja de la o lamaie .zahar pudra,2linguri
.nuci uscate si maruntite,100g Mod de preparare : Foile de gelatina se topesc in 50ml apa calda la foc mic, se adauga rahat taiat in bucatele mici si se lasa la topit,dupa care se adauga cacao, nuca maruntita, fructele confiate,coaja de lamaie, stafidele, zeama de lamaie.Toate acestea se amesteca pana se obtine o pasta moale in care se incorporeaza margarina; se ia de pe foc si se adauga biscuitii sfaramati si se omogenizeaza bine compozitia.Se intinde o hartie pergament se umezeste cu putina apa, iar pe acest pergament se toarna compozitia si se modeleaza sub forma unui cilindru.Se pastreaza la rece timp de 12 ore dupa care se indeparteaza hartia pergament, se presara rulada cu zahar pudra si cacao.Se serveste feliata fiind un excelent desert pentru zilele de post!

reteta

Drada cu legume
ingrediente:
.dorada regala 400g .cartofi noi 200g .otet balsamic 5ml
1 buc .menta proaspata 10g .usturoi 1catel
.lamaie 120g .busuioc proaspat 10g .nucusoara macinata
.rosii 200g .ulei de masline 50ml .sare,piper
.spanac proaspat Mod de preparare
Cartofi se spala,se curata, setaie in forma de butoiase si se fierb in apa cu sare.Spanacul se spala in trei ape si se soteaza cu ulei de masline,sare,piper si nucusoara macinata.Dorada se spala, se curata, se sareaza si se pipereaza, se presara cu ulei de masline si se pune in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.Marinada de rosii se prepara din rosii decojite taiate cubulete amestecate cu usturoiul tocat, busuioc taiat julien,ulei de masline.Pestele scos de la cuptor, se aseaza pe o farfurie si se serveste cu garnitura de cartofi fierti, spanac sotat si marinata de rosii deasupra.Se decoreaza cu lamaie si otet balsamat.